רוצה להרגיש טוב יותר?
התמודדות עם טיפולי פוריות
אי פריון מוגדר בספרות המקצועית כחוסר יכולת להרות לאחר שנה של ניסיונות להכנס להריון ושכיחות התופעה של בעיות פוריות בקרב זוגות נשואים בגיל הפריון היא כ – 15%. בעשורים האחרונים חלה עליה בשכיחות התופעה של בעיות פוריות, המיוחסת לסיבות הקשורות לחיים המודרניים. הנסיון שלנו והמחקרים מראים כי השפעתו הרגשית של אי הפריון ושל ההתערבות הרפואית שהוא מצריך, יכולה להיות זהה לזו של מחלה כרונית.
נשים העוברות טיפולי פוריות מדווחות על טלטלות רגשיות כגון ייאוש ואכזבה למול תקווה וציפייה; פגיעה בהערכה העצמית ובדימוי הגוף; תחושות אשמה; מתח וחרדה; בידוד; תחושת איום על עתיד היחסים הזוגיים. מתוך כך, בתקופה זו קיים צורך, בליווי רגשי מקצועי
אם תהליך הטיפול בפוריות שלך מלווה בעצב מתח, הרגשה של אובדן שליטה על גופך, מרכז רזולוציה מציע תהליך קצר של הערכה והחלטה על הפוקוס הטיפולי. הטיפול הוא פרטני או קבוצתי בהתאם למקרה
עוד מידע: תסמונת קדם וסתית, התמודדות עם טיפולי פוריות, התמודדות עם אבדן הריון, שינויים במהלך ההריון ולאחר הלידה.
מתי יש מקום לפנות ליעוץ מקצועי?
אם את סובלת מתסמינים אלה , והדבר פוגע בתפקוד שלך, בזוגיות, ביחסים עם הילדים, ביחסים עם העמיתים לעבודה (כולל העדרות מהעבודה), מומלץ לפנות לטיפול.
איך מתבצע הטיפול?
פגישת קבלה: עם הפונות תתואם באימייל או טלפונית פגישת הכרה ואבחון. לפגישה מומלץ להביא מסמכים רפואיים רלוונטים אם יש כאלו.
תהליך הערכה: הערכה ראשונית תעשה באמצעות שיחה עם מנהלת מרכז רזולוציה. במידה ושיחה אחת לא תספיק, יתואמו עם הפונה מפגשי הערכה נוספים. במידה ויתעוררו שאלות אבחנתיות, יקבע עם המטופלת פגישות פנים אל פנים או שיופנה להערכות נוספות על פי הצורך.
התאמת טיפול: לאחר הערכה ראשונית, יוסברו ויתואמו עם הפונה האפשריות הטיפוליות השונות, על פי מודל רזולוציה. הפוקוס הטיפולי ייקבע על פי מוקדי הטיפול שיוחלט עליהם.