רוצה להרגיש טוב יותר?

אפשר לדבר איתנו 03-6919961 או למלא את הטופס ונחזור אליך

    איזון בין עבודה, משפחה והחיים הפרטיים שלנו תמיד היה אתגר עבורנו וכיום האתגר הזה רק הולך וגדל. ההשיגים הטכנולוגיים מאיימים להטביע אותנו בעומס המידע שהם מביאים עלינו. יום העבודה שלנו מלא בציפיה שאנו נוכל לבצע משימות רבות במקביל עם דגש על יעילות, יצרנות ויכולת להתחרות בעולם גלובלי.

    מה קורה בעבודה?

    אנשים מוצאים עצמם מתחרים לא רק במקבילים להם במשרד שלהם, אלא גם מול מתחרים בצד השני של כדור הארץ. הלחץ במקום העבודה רק מתגבר, במיוחד לאור המשבר הכלכלי הגלובלי וחוסר הוודאות במנהיגות המקומית שלנו.

    דאגות כאלו יכולות להוביל לתחושה של לחץ מתגבר עבור עובדים, בין אם הם שכירים או עצמאיים ולפגוע בכל המרכיבים השונים של חייהם, הן מבחינת רמת התפקוד בעבודה והן מבחינת התחושה והתפקוד הגופני. ישנם סקרים שמראים שכמעט שני שליש מהעובדים מדווחים על תחושת לחץ גבוהה במיוחד בזמן שהם בעבודה, ולפחות רבע והמשתתפים דיווחו שהם מפספסים עבודה בגלל לחץ.  אני מזכיר שלא תמיד צריך לפנות לפסיכיאטר בגלל תחושת לחץ, אבל אם הלחץ ממשיך, מתגבר או משתק, יכול להיות שיש מקום להתיעץ עם פסיכיאטר או פסיכולוג בנוגע להתנהלות שלכם.

    מה אתם יכולים לעשות?

    למרבית המזל, יש פעולות שאנו יכולים לבצע על מנת לשפר את יכולת ההתמודדות שלנו ולהכין את עצמנו לאתגרים שעומדים בפנינו. ברור לכולם שהזמן הטוב ביותר לדאוג לעצמנו הוא 'עכשיו', ושמאד חשוב למקם את הבריאות שלנו גבוה בדירוג הדברים שאנחנו עושים. כשאנחנו חושבים על טיפול עצמי, רובנו מקשרים את המושג לפעילות גופנית ותזונה בריאה. הזמן שבו אנחנו 'דואגים לעצמנו' קורה לרוב לפני או אחרי העבודה, אבל לא בזמן העבודה. אבל העובדה שאנחנו במקום העבודה שלנו, לא סותר את הצורך בטיפול עצמי. בהתחשב בכמות השעות שאנחנו מבלים מדי שבוע בעבודה שלנו, נראה שיותר חשוב לבריאותנו וליחסים שלנו עם הסביבה דווקא לטפל בעצמנו בזמן שאנחנו בעבודה.

    ישנם שני דברים שחשוב לזכור לפני שאתם מתחילים לטפל בעצמכם. לטיפול עצמי יש השפעה מצטברת, כך ששינוי קטן בתחום אחד בחיים יכול להשפיע בצורה טובה גם על תחומים אחרים בחיים. בנוסף, אפשר להתחיל בכל מקום וזה הרבה יותר פשוט ממה שחושבים. אין דרך אחת לטפל בעצמנו וכל דבר יכול להשפיע. לדוגמא, אם תתחילו לקחת הפסקת צהריים מסודרת במקום העבודה (לפחות 30-45 דקות) תתחילו לשים לב איך יש לכם יותר אנרגיה בסוף היום על מנת להתעסק בדברים אחרים, יצירתיים, מהנים או בריאותיים שישפרו את היומיום שלכם.

    שבעה צעדים לטיפול עצמי

    שבעת הצעדים הבאים שאני אפרט הם דברים שכל אחד מאיתנו יכול לעשות. אפשר להתייחס אליהם גם כצעדים למתחילים כיוון שככל שתתנסו בהם תגלו שיש דברים אישיים שאתם יכולים להפעיל על עצמכם והם מסייעים לכם אף יותר. הסדר כאן לא קובע, ואפשר להתחיל בכל שלב ברשימה.

    1. תגדירו גבולות מקצועיים.
    2. אזנו בין לוח הזמנים של העבודה ודרישות החיים כך שאף יום או שבוע לא הופכים ליותר מדי קשים.
    3. פנו זמן במהלך יום העבודה להפסקות טיפול עצמי (לדוגמא הפסקת אוכל, צעידה להתאווררות, זמן שיחה חברתית עם אלו שעובדים איתכם, האזנה למוזיקה מרגיעה)
    4. צרו לעצמכם סביבת עבודה בריאה
    5. צרו לעצמכם כל יום רשימה קצרה (2-3 פריטים) של משימות חשובות במיוחד
    6. צמצמו פעילויות ללא מטרה כדי להגביר את תחושת השליטה
    7. לפני שאתם מתחייבים לתפקיד או פרוייקט חדש, בדקו את הצרכים למול המשאבים האישיים שנדרשים מכם, והאם התחייבות מצדכם תוביל לעומס יתר.

    אם תקפידו על חלק מהצעדים האלו, תבחינו תוך זמן לא ארוך שאתם יותר רגועים – ויותר ממוקדים.