רוצה להרגיש טוב יותר?

אפשר לדבר איתנו 03-6919961 או למלא את הטופס ונחזור אליך

    גיל המעבר כשמו כן הוא – תקופת מעבר שנגרמת עקב שינויים ביולוגים ומשפיעה על הגוף והנפש של האישה. מיתוסים רבים נקשרו לגיל המעבר והם גורמים לרבים להתייחס אל גיל המעבר אצל נשים כאל תקופה שלילית שיש לנסות לעבור במינימום סבל. אבל, האמת היא שאין תבנית אחידה שמתקיימת אצל כל הנשים, והתסמינים שמופיעים אצל כל אחת קשורים באופן ישיר לאורח החיים, למשקל, למצב הבריאותי ולגנים של כל אישה ואישה.

    לכן, כדאי להכיר כמה מיתוסים שקשורים לגיל המעבר:

    גיל המעבר פירושו שאני "זקנה" וסוף החיים קרב
    – גיל המעבר המלא מגיע בממוצע אי שם בין הגילאים 45 עד 55, אצל רוב הנשים מחזור הווסת מפסיק עד גיל 54. יחד עם זאת, קיימת עלייה בתוחלת החיים של האישה, ונמצאות לפנינו עוד שנים רבות של חיים.
    המציאות מראה שנשים רבות בשנות החמישים של חייהן ממלאות תפקידים חיוניים ונמצאות בשיא שלהן. גיל המעבר, הוא גם הזדמנות להתחלות חדשות עם כל היתרונות של  ניסיון העבר שהצטבר.

    גיל המעבר הוא ציון דרך, שלאחריו תהיה רק התדרדרות
    –  אכן יש ירידה באסטרוגן, בייצור ביציות ועוד. אך, בתום התקופה כשמרבית התופעות נעלמות תמצאי מהר את האיזון שלך מחדש. כשתסתכלי קדימה, תגלי שמחכות לו עוד שנים רבות וטובות של צמיחה מחודשת.

    גיל המעבר גורם ל"דיכאון קליני" ואני עלולה להשתגע.
    השינויים ההורמונאליים בגיל המעבר והתגובה הרגשית האישית למצב, מלווים בשינויים במצב הרוח. מרגישים לפעמים עייפות, עצבות, עצבנות, דאגנות יתר. מופיעים גם חוסר ריכוז ולפעמים בעיות זיכרון.
    – גיל המעבר לא מוביל בהכרח לדיכאון וגם לא מבשר אלצהיימר. לא כל מצב רוח ירוד, עצבות או דיכדוך הם "דיכאון קליני". חשוב להבהיר ש"דיכאון קליני", הוא הפרעה נפשית עם תסמינים שונים הדורשת בדרך כלל טיפול. לרוב השינויים במצב הרוח בגלל גיל המעבר הם לא דיכאון קליני. אך אם השינויים במצב הרוח שלך נמשכים תקופה ארוכה את לא נהנית מדברים שנהנית מהם בעבר, מגלה אדישות או חוסר עניין בחיים, ויש לך ירידה בתפקוד מומלץ להתייעץ עם אשת מקצוע.
    בעיות הריכוז והזיכרון קשורות גם לעומס המטלות והעיסוקים בגיל זה. לא ירדת מהפסים! הזכרון בהדרגה ישתפר, יש דרכים להרגע ולהכניס מחדש שליטה לחיים.

    גיל המעבר הוא מחלה.
    גיל המעבר המלווה בשינויים פיזיים ורגשיים – גלי חום, נדודי שינה, דיכדוך, חרדה, בעיות זיכרון ועוד. כל התופעות הללו לעיתים מתפרשות כבעיה רפואית.
    – גיל המעבר הוא שלב טבעי במעגל  החיים הנשי, התופעות הגופניות הן תוצאה של שינויים הורמונאליים נורמאליים. לפעמים התגובה הרגשית  הנלווית של חרדה ודיכדוך, חוסר ריכוז וכד' מעוררים את ההנחה שמדובר במחלה. מרבית התופעות נעלמות בתום התקופה והן לא מחלה.

    בגלל גיל המעבר משמינים ללא תקנה
    אכן אובדן האסטרוגן יכול לגרום להצטברות שומן בטני.
    עלייה במשקל היא תופעה עולמית, על רקע אורח החיים המודרני. היא לא קשורה בהכרח לגיל המעבר, היא קשורה לגנטיקה ולבעיות בריאות אחרות. גם גברים עם העלייה בגיל מעלים במשקל. הגורם המשמעותי לעלייה במשקל הוא הירידה ברמת הפעילות עם הגיל.
    תקופה זו יכולה להיות הזדמנות לטפח את בריאותך, לשנות הרגלי תזונה ולבצע פעילות גופנית מתאימה. זה אפשרי לשמור על מבנה הגוף והמשקל שלפני גיל המעבר.

    גיל המעבר הוא סוף חיי המין שלי
    הירידה בהורמון האסטרוגן, שמתרחשת בגיל המעבר, עלול לפגוע בעובי דופן הנרתיק ובמידת הלחות בו. אלה, יכולים לגרום לכאבים במהלך קיום יחסי מין ולכן המנעות ממין. בהתייעצות עם גינקולוג, תוכלי למצוא תכשירים מקומיים שיפתרו בעיות אלה ויעלימו את הרתיעה שאת חשה.
    אם את מרגישה לפעמים חוסר חשק, זה נובע מחוסר טסטוסטרון, שהולך ויורד מגיל 20 ואילך. זה קשור לגיל, אבל לא לגיל המעבר.

    השינויים הפיזיים השונים משפיעים על הדימוי העצמי, על החווייה המינית אך לא בהכרח מבשרים את סוף חיי המין. ההיפך, נשים רבות לאחר גיל המעבר מדווחות על עניין מוגבר והנאה עמוקה יותר. פעמים, הפסקת המחזור, ההשתחררות מאמצעי מניעה ומהחשש להכנס להיריון לא רצוי, החופש מאחריות על ילדים קטנים, מאפשרים לטפח אינטימיות עם בן הזוג ולהפוך את הסקס ליותר רגוע ומהנה. סוף תקופת הפריון הוא לא בהכרח סוף המיניות.

    הדיבורים והקיטורים לא יעזרו
    זה לא נעים להיות זאת, שמסמיקה פתאום וחם לה ומבקשת שיפתחו חלון, באמצע ישיבה רבת משתתפים ביום חורף קר. זה נכון! אבל הסתרה של התסמינים, איפוק וחוסר שיתוף לא יעלימו את התופעות. שיתוף של חברות, בני משפחה, יכול לשפר את ההרגשה הכללית. הידיעה שאת לא לבד, קבלת עצות מבעלות ניסיון, שיחה עם בן/בת הזוג או אנשי מקצוע יכולים לסייע בהתמודדות עם השינויים הפיזיים והרגשיים שלך בתקופה זו ולהרגיש יותר טוב.

    אם את מרגישה שזאת תקופת משבר, מרגישה לבד או חסרת אונים. מתמודדת עם אתגרי חיים אישיים ומשפחתיים, את מוזמנת לפנות אלינו. צוות בעל ניסיון, וידע אקדמי מהמקצועות – פסיכיאטריה, פסיכולוגיה, תזונה, רפואה משלימה וקאוצ'ינג יבנה עבורך תוכנית טיפול אישית, קצרה וממוקדת.