רוצה להרגיש טוב יותר?

אפשר לדבר איתנו 03-6919961 או למלא את הטופס ונחזור אליך

    כשאת עסוקה בלי הפסקה בניתוח מערכת היחסים שלך, במחשבות שונות וניתוח בלתי פוסק של אירועים וסימנים שעשה או לא עשה בן או בת הזוג שלך, תוך כדי נסיון בלתי נגמר לפתור כל אי וודאות בנושא. כשאתה כל הזמן בודק אם היא אוהבת או לא אוהבת, אולי זו אובססיה למערכות יחסים, הקרויה גם Relationship OCD (ROCD).

    מערכות יחסים מכילות ספק

    מערכות יחסים תמיד מכילות מרכיב של חוסר וודאות. אולי הוא לא אוהב אותי? אולי היא לא מספיק טובה בשבילי? אבל לפעמים ההתעסקות בחוסר הוודאות ובספק כל כך גדולה, שהאדם עסוק רק בהתמודדות עם הספקות במקום להתפנות לחיות את הזוגיות עצמה. ההתעסקות הזו גוזלת משאבים רבים, בהם מתעסקים בעיקר בפרטי פרטים של מערכת היחסים עד שלא נותרו עוד משאבים לדברים אחרים. האהבה והאובססיה לגביה הופכים כבר לסוג של הפרעה אובססיבית, שבודקת שוב ושוב את הזוגיות, אם היא טובה מספיק, עד שזה כבר מכאיב לבני הזוג. במצבים כאלו כדאי לזכור שהתעסקות אובססיבית במישהו שאוהב אותך, יכולה להכאיב גם לך וגם לבן או בת הזוג.

    מחשבות זוגיות אובססיביות

    בין המחשבות האובססיביות הנפוצות אפשר למצוא

    • מה אם בן/ת הזוג שלי הוא לא בן הזוג הכי טוב שאני יכול למצוא?
    • מה אם אני לא אוהב מספיק ולכן משלה את בן הזוג שלי?
    • מה אם מחשבות על אנשים אחרים מעידות שאנחנו לא צריכים להיות יחד?
    • מה אם העובדה שמשהו במראה / אופי / התנהגות מפריע לי אומר שאנחנו צריכים להפרד?

    התגובות הכפייתיות הנפוצות

    כדי להתמודד עם האובססיות, אנשים נוהגים לפתח דפוסי התנהגות שנועדו להקל עליהם.

    • חיפוש אחר חיזוקים, שירגיעו את הספק, בין אם מבן/בת הזוג או מאחרים.
    • דרישה מבן הזוג להתנהל בצורה מסויימת כך שהמחשבות לא יופיעו.
    • ניתוח חוזר של סיטואציות ודברים שנאמרו בין בני הזוג
    • המנעות מהתנהגויות שיתכן שיבטאו מחוייבות לעתיד או סיכוי לפרידה בהווה.
    • בחינה וציון של ביטויי אהבה וחיבה בין בני הזוג
    • ניתוח ההתנהגות של בן/בת הזוג כדי למצוא סימנים לאיכות הזוגיות.

    הכח המניע מאחרי האובססיה וההתנהגות היא הפחד שמערכת היחסים הנוכחית מבטאת פשרה (שאולי יש מישהו בחוץ טוב יותר עבורינו), וכן חוסר יכולת לקבל פגמים כלשהם אצל בן הזוג, כך שהאדם כל הזמן עסוק בבחינת ההחלטה שלו לשמור על הזוגיות הזו. הפחד ממיסוד היחסים, הוא שמדובר בהתפשרות והשלמה עם משהו שאולי לא טוב מספיק. אם התפשרת, סימן שהפסדת והרי בעולם היום אסור לנו להיות אף לא לרגע בצד שמפסיד משהו (לכאורה).

    דוגמאות לדפוסים של אובססיה למערכות יחסים:

    בדיקת רגשות כפייתית

    עיסוק נפוץ מאד אצל אנשים שסובלים מ ROCD, הוא בחינה חוזרת של הרגשות.

    לדוגמא אתה יושב ליד בת הזוג שלך וצופה בתוכנית טלויזיה ומייד אתה בודק במחשבה אם הרגשת תחושה של אהבה לבת הזוג, האם זה היה יותר או פחות מהפעם הקודמת שצפיתם יחד בתוכנית, והאם אתה בכלל מאוהב. במידה ולא תרגיש תחושה מדהימה של אהבה זה יאושש את המחשבה שאתם לא מאוהבים ובמידה והרגשת כן מאוהבים תחשבו שזה לא אמיתי. בכל מקרה, הספק יישאר ויגרום לכם לחשוב על כך שוב.

    בדיקת משיכה פיזית

    האובססיבים לעיתים מתמקדים בפרט גופני של בן או בת הזוג, או לתכונה מסויימת בהתנהגות שמפריעים להם, ועסוקים בכך בצורה אובססיבית. מחשבות נפוצות יכולות להיות "אולי הוא לא גבוה / יפה מספיק?" או "איך אני יכול להיות מאושר כשבן הזוג שלי לא מוריד את מושב האסלה או אוהב לישון בשבת בבוקר עד מאוחר?" הרי אין דרך לשכנע את עצמנו שהתכונה כן מושכת אותנו, כשהיא לא. אבל הכיוון הנכון להתמודדות הוא להבין שתכונה אחת לא מצדיקה התעסקות כל כך רבה, והיא בפני עצמה איננה סיבה לקבל החלטה.

    מערכות יחסים ואובססיה

    לעיתים העיסוק האובססיבי וההתנהגויות הכפיתיות גורמת למערכת היחסים להיות לא בריאה. לפעמים, יש סיבה טובה לספק לגבי מערכת היחסים, ולחשיבה המכילה ספקות, אולם כשעצם החשיבה וההתנהגות הכפייתית מנהלים את חייכם, הרי שזו כבר הפרעה שצריך לטפל בה.

    לכן, המטרה בטיפול היא להבין אם מדובר בקושי אמיתי בזוגיות או בהפרעה מסוג ROCD, שגורמת לבעיה.

    אם הגעתם עד לכאן: תעצרו לרגע ותחשבו אם אתם מרגישים שאתם צריכים עזרה בהתמודדות עם אובססיה למערכת יחסים, אנחנו כאן בשבילכם. אתם יכולים ליצור קשר על מנת לשמוע עוד פרטים, או לקרוא עוד על השיטה ועל התחלת הפתרון לבעיה שלכם. צרו איתנו קשר בהקדם.